Chris McAnneny is project leader for Google Bay View development

by Linda Hubbard on June 1, 2022

Menlo Park resident Chris McAnneny just wrapped up his six year involvement as project leader for Heatherwick Studio on the Google Bay View project.

“My wife Stephany and I moved here from London about four years ago so I could see through the design and construction of the project. I’m originally from Alexandria, Virginia but moved to London after grad school in 2007.

“We liked it so much in California that we decided to buy a house in the Willows. I continue to work for the studio and am helping lead a large project for Google’s new San Jose Downtown West district amongst other new projects in the region.

“My other big project — or I should say projects — are my daughter Audrey and identical twin girls — Jackie and Ellie — who recently arrived. Thankfully they held off long enough I could attend he opening of Google Bay View (photo top, Chris is on the far left).”

In addition to Heatherwick Studio, the Bay View campus was designed by architects Bjarke Ingels Group (BIG) as well as Google’s design and engineering teams. Its spans 42 acres adjacent to NASA’s Ames Research Center. It totals 1.1 million square feet, with 20 acres of open space, two office buildings, an 1,000-person event center and 240 short-term employee accommodation units.

For those coming into the office, it was designed to balance employees’ desire to come together as teams with the need for an environment that enables deep-focused work.

Local residents can benefit from Bay View’s opening that includes public access to expanded trails, improved bike connections to Stevens Creek and Bay trails and expanded car lanes and new bike lanes with the widening of R. T. Jones Road.

Chris said the iconic hangers at Moffett Field were part of the design’s impetus. “The scale is like a sports arena, putting an office inside of that.

“[Google founder] Larry Page came to Heatherwick saying he envisioned these domes that underneath he could shuffle this kind of city inside.

“It was a real privilege to be part of the design and construction project.”

Photo of Google building by Iwan Baan

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Events
HELP SUPPORT INMENLO!

Please help support InMenlo! Your contribution will help us continue to bring InMenlo to you. Click on the button below to contribute!